Výmena kolies


Pokiaľ auto používate celoročne, ak odhliadneme legislatívu, je ekonomicky efektívnejšie mať k dispozícii dve sady pneumatík. V tomto bode sa natíska otázka, či je výhodnejšie mať každú sadu pneumatík obutú na samostatných diskoch, alebo ich vždy pri zmene sezóny prezúvať.

1. Z ekonomického hľadiska je na prvý pohľad výhodnejšie pneumatiky prezúvať na tých istých diskoch. Ak však spočítate náklady na kompletné prezúvanie a s tým spojené riziko poškodenia staršej pneumatiky (životnosť pneumatiky je cca 4 roky), zistíte že táto výhoda sa v priebehu tohto obdobia stráca.

2. Aspekt je časový. Kompletné prezutie zaberie násobne viac času, ako jednoduché prehodenie kolies na aute. Tento rozdiel bude ešte vypuklejší, ak budú Vaše kolesá uskladnené v našom sklade a v dohodnutom termíne na Vás budú čakať pripravené priamo v dielni. A ako je všeobecne známe, čas sú peniaze. Takže pokiaľ ste človek vyťažený, dobre Vám padne, keď sa pri takejto činnosti príliš nezdržíte.

3. Otázka estetiky a opotrebenia. V zimnom období sú všetky časti auta, ktoré prichádzajú do priameho styku s okolím, zaťažované omnoho viac, ako v lete. Oprava a nástrek poškriabaného a od kamienkov dobúchaného disku vyjde finančne približne na sumu, za ktorú máte nový plechový disk. Teda ak si potrpíme na krásu našich koní, tak na leto naleštené elektróny a na zimu plecháče zakryté puklicami.